Sinar Harian

Setia KARYA iktiraf bakat seni tempatan


GEORGETOWN – Penggiat seni dan karyawan dipelawa untuk menyertai Kempen Seni Hotel Setia KARYA (Setia KARYA) yang dianjurkan S P Setia Berhad.

Ketua Pegawai Eksekutifnya, Dato’ Seri Koe Peng Kang berkata, peraduan yang dianjurkan itu bertujuan mengangkat karya artis tempatan dari semua lapisan masyarakat tidak kira profesional, amatur mahupun pelajar khususnya kanak-kanak kurang upaya.

Menurutnya, kempen seni terbabit akan memberi peluang kepada peserta untuk mempamerkan karya unik dan kreatif mereka di setiap bilik di Hotel Amari SPICE Penang dan Amari Kuala Lumpur di KL Eco City yang bakal dibuka tidak lama lagi.

“Inisiatif ini bertujuan untuk mewujudkan ekonomi seni yang mampan di Pulau Pinang dengan menyediakan program yang memberi manfaat kepada artis sekali gus memupuk semangat orang ramai terhadap karya seni.

“Selain itu, ia juga bertujuan untuk menghargai dan memupuk bakat seni tempatan sambil menyediakan platform terbaik melalui hotel kami,” katanya ketika berucap melancarkan kempen Karya Seni di sini pada Sabtu.

Peng Kang mewarna logo Setia Karya sebagai simbolik kepada perasmian kempen seni yang dianjurkan SP Setia Berhad pada Sabtu.
Hadir sama, Pengurus Amari SPICE Pulau Pinang, Noorazzudin Omar, Ketua Pegawai Eksekutif Pusat Konvensyen & Pameran Pulau Pinang, Ashwin Gunasekaran dan pemilik Geleri Seni Pulau Pinang, Cheong Mei Fong.